Forrige Naeste
Egon Sørensen
- et fyrtårn blandt vognmænd


Forfattere: Ole Gold.
Format 21 cm X 21 cm, hårdt omslag, 134 sider
og over 200 illustrationer (mange i farver)
Forlag: J-bog 2017.

Pris Kr. 295,-   bestillings nr. 2136       stk

Egon Sørensen blev født i 1942 i Thy, og han begyndte at køre lastbil som 18-årig i 1960. Ti år senere etablerede han sig med en enkelt lastbil som selvstændig vognmand sammen med hustruen Jytte. De første år boede de i Ræhr ved Hanstholm, men fra 1975 var det med Hanstholm som udgangspunkt, at forretningen blev drevet. Med tiden blev der ansat personale og anskaffet flere lastbiler.
Det var først og fremmest fisk, der blev kørt med, men andre fødevarer blev også transporteret. Typisk var det frugt og grøntsager, der kom med hjem som returlæs, når bilerne havde været sydpå med fisk.
Da flåden af lastbiler var på sit højeste talte den 21 køretøjer. Disse betjente gennem tiden dels fiskerbyerne langs den jyske vestkyst dels en række europæiske lande, f.eks. Sverige, Norge, Holland, Frankrig og Spanien.
Med årene blev nogle aktiviteter trappet ned, og op til årtusindeskiftet begyndte Jytte og Egon Sørensen at overveje fremtiden for virksomheden.
Overvejelserne endte med, at de indgik en aftale med det hollandske selskab Transport Vooruit. Aftalen indebar at Transport Vooruit overtog det meste af firmaet, og at Jytte og Egon Sørensen skulle bestyre forretningen i 10 år. Det skete under navnet Egon Sørensen Transport A/S.
Ved årsskiftet 2010-2011 trak Jytte og Egon Sørensen sig tilbage efter over 40 år i transportbranchen.
Bogudgivelsen er støttet af FDE Fonden, Padborg.