Forrige Naeste
Fra Vestbanen til Arriva
– en lokalbane gennem 100 år

Af Ole-Chr. M. Plum
Format 23 x 24 cm, stift omslag 236 sider,
ca. 400 illustrationer.

Pris Kr. 349,-   bestillings nr. 0054       stk

Den 15. marts 2003 fylder Vestbanen, Varde- Nørre Nebel Jernbane, 100 år, og Dansk Jernbane- Klub udgiver i forbindelse med jubilæet en bog om banen. Forfatter til bogen er Ole- Chr. M. Plum, der har specialiseret sig i de danske privatbaners historie.
Foruden en beskrivelse af den 25 år lange forhistorie med mange forslag til linieføring skildres banens betydning for egnen. I bogen finder du endvidere kapitler om anlæg og åbning, en fyldig liniebeskrivelse, der beskriver banens opland og dens stationer, samt et afsnit om det rullende materiel.
Historien om den vestjyske privatbane er uhyre spændende: Præget af en stadig kamp for at overleve og for at følge med i tiden. Dertil kommer banens rolle under 2. Verdenskrig med anlæg af spor til bl.a. Nymindegab og Oksby og Blåvand samt en større station ved Baunhøj.


Efter krigen kom det danske forsvar til området, og en bane til Oksbøl Sydlejr blev anlagt i 1978. Vestbanen er fra midten af 1980’erne gennemgribende moderniseret med nyt rullende materiel, nyt strækningsspor og sikringsanlæg m.m., så banen i dag fremstår som en moderne lokalbane med tidssvarende infrastruktur og materiel. Om dette samt Arriva Togs overtagelse af driften i 2002 og meget mere vil du kunne læse i DJK’s jubilæumsbog om Vestbanen.