Forrige Naeste
Odsherreds Jernbane 1899 - 1999

af Ole-Christian Munk Plum
200s., format 24x23 cm, ca. 400 ill., stift omslag.
Udgivet af DJK 1999.

Pris Kr. 349,-   bestillings nr. 0048       stk

Den 18. maj 1999 fyldte Odsherreds Jernbane 100 år, og i forbindelse hermed udgav Dansk Jernbane-Klub en jubilæumsbog om banen. Bogen er skrevet af Ole-Chr. M.. Plum. Igennem snart en hel generation har han på tæt hold fulgt Holbæk Privathanen Foruden en beskrivelse af den spændende forhistorie, der begyndte allerede i 1872/73, skildres hanens historie og dens betydning for egnen. OHJ har på sin vej gennem Odsherred præget udviklingen og omkring stationerne er de eksisterende bysamfund vokset, og andre steder opstod helt nye byer. For den specielt jernbaneinteresserede er banens historie ganske interessant, idet OHJ gennem de 100 år hele tiden har fulgt med den tekniske udvikling og i takt hermed løbende anskaffet nyt, tilsvarende materiel - senest de meget moderne, publikums og miljøvenlige 1C2-tog i 1997.


Infrastrukturen er tilsvarende blevet udviklet og moderniseret, og Odsherreds Jernbane har i dag en moderne infrastruktur med nyt spor samt nyt fjernstyrings- og sikringsanlæg.

Glæd dig til en privatbanebog, der sætter helt nye standarder for DJK's bogudgivelser med nyt format, stift bind og alle sider i farve.