Danmarks Jernbanemuseum tilbyder:


Veterantogskørsel Langå-Struer - Kør med damp gennem Danmarks jernbanehistorie

Lørdag den 9. juni 2018 indleder Danmarks Jernbanemuseum årets veterankørsler med en lang tur fra Langå til Struer med damplokomotivet K 563 fra 1899. Det bliver en tur i dansk jernbanehistorie med udgangspunkt i den først anlagte jysk-fynske bane Århus-Randers fra 1862 og den næstældste jysk-fynske bane Langå-Struer fra 1863-65. Undervejs får vi mulighed for at reflektere over næsten samtlige de milepæle, der kendetegner udviklingen på det danske jernbanenet - fra de første spor til dagen i dag. Vi ender i den by, der engang var hjemsted for DSB’s 3. distrikt, og hvorfra en af de første statslige sidebaner udgik. Undervejs kan vi mindes brugen af jernbaner under krigen i 1864, tilslutning af privatbaner til hovedbanenettet og reflektere over, hvor lidt der er tilbage for jernbanearkæologer i tidligere jernbanecentre som Viborg, Skive og til dels Struer. Samtidig kan vi nyde det fantastiske landskab, som det veksler fra Østjylland til Vestjylland. Der arbejdes på livestreaming fra lokomotivets førerhus.

Museumsdirektør Steen Ousager fortæller undervejs om jernbanens udvikling og den politiske historie med udgangspunkt i det, vi ser undervejs. Det er planen at gøre holdt på en række stationer undervejs: Rødkærsbro, Viborg, Skive og måske yderligere et sted, foruden naturligvis i Struer, hvor vi efter planen kort vil begive os ud i byen. Efter besøget stiger vi på toget igen og kører retur til Langå. Du kan købe drikkevarer m.m. om bord, men det er nok en god ide at have madpakke eller frokostkurv med. Turen var oprindelig planlagt med afgang fra Randers men pga. sporarbejde bliver der afgang fra Langå Station.

Turen varer ca. 6 timer med afgang fra Langå Station omkring kl. 9.30 lørdag den 9. juni. Vi regner med at have pause i Struer kl. 11.30-13.00. Vi er retur i Langå ca. kl. 15.30. Billetter købes via Billet.dk.
Tjek præcise afgangstider via www.jernbanemuseet.dk inden arrangementet.

Retur til Dansk Jernbane-Klub udflugtsside
 
Damplokomotivet DSB K 563
Foto: Asger Christiansen