Jernbanen og kontingent

Kan man købe gamle numre af Jernbanen?
Ja, en del ældre årgange af Jernbanen kan stadig leveres. Bemærk, at der kun ekspederes hele årgange, og ikke enkeltnumre. Bestilling sker via klubbens boghandel "Jernbanebøger". Se under Jernbanen og boglisten.

Jeg har vist ikke fået det seneste nummer af Jernbanen!
Jernbanen udsendes 6 gange årligt, nemlig sidst i månederne februar, april, juni, august, oktober og december. Desuden udsendes der Jernbanen Foreningsnyt i marts, maj, september og november. Men forsinkelser i produktionen kan godt indtræffe, og du skal først blive bekymret, hvis bladet ikke er dukket op tre uger efter de ovennævnte udgivelsestidspunkter.

Adressen på mit blad er mangelfuld! Der står ikke noget bynavn!
Jernbanen udsendes som Maskinel Magasinpost, der adresseres og sorteres maskinelt. Og Post Danmarks maskiner benytter kun postnumre - derfor er det helt normalt, at bynavnet ikke er printet bag på bladet.

Kan jeg trække mit kontingent fra i skat?
Nej, kontingent til DJK kan ikke trækkes fra i skat. Men vi er godkendt efter Ligningslovens §8A, der giver mulighed for at trække bidrag til DJK fra i skat efter gældende regler.

          Andre spørgsmål

Jeg har brug for nogle jernbaneeffekter til en udstilling eller et teaterstykke. Kan DJK hjælpe?
Dansk Jernbane-Klub har mange forskellige jernbaneeffekter, men vi låner normalt ikke tingene ud gratis. Henvendelse om leje af jernbaneeffekter kan rettes til . Skriv navn, postadresse og telefonnummer i mailen sammen med en klar forklaring på hvad du vil leje og til hvilket formål. Hvis ikke disse oplysninger fremgår af din mail, ellers betragtes henvendelsen ikke som seriøs.

Jeg samler på postkort, nøgleringe og øloplukkere med jernbanemotiv - kan DJK ikke sende mig nogle stykker?
Nej, vi kan ikke fremsende jernbanesouvenirs gratis. Postkort, nøgleringe og øloplukkere kan købes hos vores salgsafdeling Jernbanebøger eller i veterantogene, som kører på foreningens baner hver sommer.

Jeg vil gerne købe en gammel togvogn eller nogle sæder fra gamle tog. Kan DJK hjælpe?
Nej, vores samling af historisk jernbanemateriel sælger vi ikke ud af - heller ikke, hvis der er tale om reservedele.

Jeg er i gang med slægtsforskning og har fundet ud af, at et af mine familiemedlemmer var jernbanemand. Kan DJK finde flere oplysninger om vedkommende?
Dansk Jernbane-Klubs arkiv omhandler mest jernbanehistorie i almindelighed og ikke personalesager. Slægtsforskere må vi normalt henvise til banernes personalehåndbøger og Buch/Gomards standardværk fra 1930-erne. Hvis du gerne vil have nogle baggrundsoplysninger om den bane, dit famliemedlem arbejdede ved, vil vi foreslå brug af www.bibliotek.dk og vor egen artikeldatabase, som kan findes på www.djk.com (vælg "Databasen Jernbaneartikler").